KONVERENTS
Maheturg 2022: Mahetoit igale toidulauale!

  • Toimumise aeg: 12. oktoobril 2022 algusega kell 11.00
  • Toimumise koht: Raamatukogu (ERM)
  • Sihtgrupp: ettevõtete juhid, mahetootjad, mahetöötlejad, mahehuvilised
  • Teemad: mahepõllumajandus, mahetootmine, mahetoitlustus, mahe valdkonna haridus
  • Korraldaja: EPKK
  • Osavõtutasu: EPA2022 pileti/kutsega tasuta
temaatika

Registreerimine

Konverentsil osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine. Seoses toitlustuse tellimisega on registreerimine osalemiseks Tartus avatud kuni 7. oktoobri kella 12ni ja videoülekande jälgimise soovi registreerimine kuni 11. oktoobri kella 17ni selle lingi kaudu.

temaatika
temaatika

Lähemalt

Mahetooraine on ühe enam jõudmas haridusasutuste toidulauale. Seetõttu räägime Maheturu aastakonverentsil 2022 lähemalt mahetoitlustuse võimalustest ja kitsaskohtadest. Et haridusasutustes oleks võimalik Eesti mahetoitu pakkuda, on vaja kohalikku toorainet. Tootmist aga mõjutab väga suurel määral praegune sisendite hinnatõus. Konverentsil otsitakse võimalusi ja jagatakse kogemusi, kuidas edendada mahepõllumajandust ja -tootmist, et saaksime tarbida puhast ja kvaliteetset kodumaist toitu.

Konverents läheb mahetootjatele arvesse kohustusliku täiendkoolitusena.

PÄEVAKAVA

11.00 – 11.10 Tervitussõnad – Mirjam Pikkmets, EPKK Mahetoimkonna esinaine

11.10 – 11.40 Mahepõllumajanduse arengud Eestis – Sigmar Suu, Maaeluministeerium

11.40 – 12.00 MAHE toetuse vaatest – Kadri Koel, PRIA

12.00 – 12.15 Mahepõllumajanduse arengud Euroopas – Lone Anderson, Copa-Cogeca mahetöögrupi juht

12.15 – 12.35 Mahetoit Võru maakonna haridusasutustes ja väljakutsed – Margus Timmo, MTÜ Setomaa Liit

12.35 – 13.00 Uus majanduskriis, uued väljakutsed – Tõnu Mertsina, Swedbank AS

13.00 – 13.30 Lõuna

13.30 – 13.50 Väiketootja toimetused  kaubakettides – Juhan Särgava, Saidafarm OÜ

13.50 – 14.10 Mahetoidust läbi jaeketi pilgu – Brita Siimon, Rimi Eesti Food AS

14.10 – 15.20 Arutelu paneel: Maheturu ja toidu võimalused. Arutelu juhib EPKK Mahetoimkonna esinaine Mirjam Pikkmets.

Paneelis arutlevad Kaja Kesküla (Võru maakonna Mahe ja muhe projektikoordinaator), Brita Siimon (Rimi Eesti Food AS), Valdis Noppel (Saaremaa Piimatööstus AS), Märtin Rõõmusaar (Koksvere Veski OÜ), Lauri Bobrovski (Äntu mõis OÜ).

15.20 – 15.30 Konverentsi lõpetamine

Konverentsil osalemine on tasuta, registreerunutele tasuta messipääse ja lõunasöök.

Konverentsi korraldamist toetab Euroopa Liit.

temaatika

Lisainfo

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

kaisa@epkk.ee