KONVERENTS
Maheturg 2022: Mahetoit igale toidulauale!
- Toimumise aeg: 12. oktoobril 2022 algusega kell 11.00
- Toimumise koht: Raamatukogu (ERM)
- Sihtgrupp: ettevõtete juhid, mahetootjad, mahetöötlejad, mahehuvilised
- Teemad: mahepõllumajandus, mahetootmine, mahetoitlustus, mahe valdkonna haridus
- Korraldaja: EPKK
- Osavõtutasu: EPA2022 pileti/kutsega tasuta
Registreerimine
Konverentsil osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine. Seoses toitlustuse tellimisega on registreerimine osalemiseks Tartus avatud kuni 7. oktoobri kella 12ni ja videoülekande jälgimise soovi registreerimine kuni 11. oktoobri kella 17ni selle lingi kaudu.
Lähemalt
Mahetooraine on ühe enam jõudmas haridusasutuste toidulauale. Seetõttu räägime Maheturu aastakonverentsil 2022 lähemalt mahetoitlustuse võimalustest ja kitsaskohtadest. Et haridusasutustes oleks võimalik Eesti mahetoitu pakkuda, on vaja kohalikku toorainet. Tootmist aga mõjutab väga suurel määral praegune sisendite hinnatõus. Konverentsil otsitakse võimalusi ja jagatakse kogemusi, kuidas edendada mahepõllumajandust ja -tootmist, et saaksime tarbida puhast ja kvaliteetset kodumaist toitu.
Konverents läheb mahetootjatele arvesse kohustusliku täiendkoolitusena.
PÄEVAKAVA
11.00 – 11.10 Tervitussõnad – Mirjam Pikkmets, EPKK Mahetoimkonna esinaine
11.10 – 11.40 Mahepõllumajanduse arengud Eestis – Sigmar Suu, Maaeluministeerium
11.40 – 12.00 MAHE toetuse vaatest – Kadri Koel, PRIA
12.00 – 12.15 Mahepõllumajanduse arengud Euroopas – Lone Anderson, Copa-Cogeca mahetöögrupi juht
12.15 – 12.35 Mahetoit Võru maakonna haridusasutustes ja väljakutsed – Margus Timmo, MTÜ Setomaa Liit
12.35 – 13.00 Uus majanduskriis, uued väljakutsed – Tõnu Mertsina, Swedbank AS
13.00 – 13.30 Lõuna
13.30 – 13.50 Väiketootja toimetused kaubakettides – Juhan Särgava, Saidafarm OÜ
13.50 – 14.10 Mahetoidust läbi jaeketi pilgu – Brita Siimon, Rimi Eesti Food AS
14.10 – 15.20 Arutelu paneel: Maheturu ja toidu võimalused. Arutelu juhib EPKK Mahetoimkonna esinaine Mirjam Pikkmets.
Paneelis arutlevad Kaja Kesküla (Võru maakonna Mahe ja muhe projektikoordinaator), Brita Siimon (Rimi Eesti Food AS), Valdis Noppel (Saaremaa Piimatööstus AS), Märtin Rõõmusaar (Koksvere Veski OÜ), Lauri Bobrovski (Äntu mõis OÜ).
15.20 – 15.30 Konverentsi lõpetamine
Konverentsil osalemine on tasuta, registreerunutele tasuta messipääse ja lõunasöök.
Konverentsi korraldamist toetab Euroopa Liit.