Toidujulgeolek, toitainete julgeolek - riiklikud toitumissoovitused milleks ja kellele?

  • Toimumise aeg: 12. oktoobril 2022 kell 16.00-16.45
  • Toimumise koht: Messi stuudio (ERMi A-osa, Ajutiste näituste hall)
  • Sihtgrupp: kõik, kel huvi tervisliku ja mitmekülgse toitumise vastu
  • Vestlusvoor professor Mihkel Zilmeriga
  • Teemad: toidujulgeolek
  • Korraldaja: EPKK
  • Osavõtutasu: EPA2022 pileti/kutsega tasuta
  • Osalejate arv: kuni 30 osalejat
temaatika

Registreerimine

Seminaril osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine selle lingi kaudu. Osalejate arv on piiratud!

temaatika
temaatika

Lähemalt

Sisu:

Toidujulgeolekust räägitakse viimastel aastatel aina kõvema häälega. Üldise hinnanguna suudab Eesti maa eestlase toidulaua katta leiva, liha ja piimatoodetega. Puu-, köögi- ja juurviljade kättesaadavus on aastaringselt poelettidelt kättesaadav, seda küll suuresti imporditud toodetega. Toidujulgeoleku peamine eesmärk riiklikul tasandil on tagada toit kriisiolukorras lühiajaliselt. Rahvatervise seisukohast on vajalik vaadata aga toitainete kättesaadavust, mis pärineb mitmekülgsest tasakaalustatud toidust. 2017.a valmis Tervise Arengu Instituudi tellimusel „Eesti toitumis- ja liikumissoovitused“. Järgmisel aastal hakatakse instituudi eestvedamisel soovitusi üle vaatama ja kaasajastama. Vestlusel professor Mihkel Zilmeriga arutletakse toidu ja toitainete julgeolekust ning kas riiklikud toitumissoovitused on tänases situatsioonis ajakohased ja vajalikud ning kellele eelkõige peaks soovitused olema suunatud.

Lisainfo: vestlust salvestatakse ning see saab olema järele kuulatav!

 

Esinejad:

Vestlust meditsiinidoktori ning Tartu Ülikooli Bio- ja siirdemeditsiini instituudi meditsiinilise biokeemia professori Mihkel Zilmeriga viib läbi Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juhatuse liige Meeli Lindsaar.

temaatika

Lisainfo

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

meeli@epkk.ee

Tel 600 9349